Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τα Αντικύθηρα ηλεκτροδοτήθηκαν το 1984, αλλά οι υπαίθριοι καμπινέδες παραμένουν ΣΕ ΧΡΗΣΗ!

Και τι μ΄αυτό, θα αναρωτηθούν κάποιοι (έξω από τον χορό της προόδου).
Big deal άμα οι εργαζόμενοι στον τοπικό Αστυνομικό σταθμό, ντόπιοι η επισκέπτες, χρειαστούν να κάνουν την ανάγκη τους. Απλά δεν περπατήσουν -καιρού επιτρέποντος μερικά μέτρα, σωστά?
Το πρόβλημα αρχίσει όταν τραβήξουν το καζανάκι.  Ειδικά όταν οι απόπατοι είναι (στον Ποταμό) επίσης μερικά μέτρα πάνω από την βασική (και μοναδική γεώτρηση) που τροφοδοτεί με νερό το νησί.

Αν δεν είναι στεγανοί , κάποτε τα "εξερχόμενα" των εντέρων και των πλυντηρίων συνδέονται με την...
πηγη του "πόσιμο νερού".
Γι αυτό κάποιο σοφοί-ενημερωμένοι  νομοθέτες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανάγκασαν τους δικούς μας Εθνοπατέρες να λάβουν μέτρα. Κάποια από αυτά είναι οι δεξαμενές αποθήκευσης του νερού να είναι κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αυτονόητο να είναι καθαρές, υποχρεωτικά περιφραγμένες και κλειδωμένες, οποιαδήποτε ανοίγματα εξαερισμού προστατευμένα με σίτες, και πάνω από όλα:
Να υπάρχει αυτόματο σύστημα ΧΛΩΡΟΠΟΙΗΣΗΣ-απολύμανσης πριν το νερό καταλήξει στο δίκτυο, καθώς και πολλά άλλα(διαβάστε παρακάτω) που όμως είναι ψηλά γράμματα για κάποιους παχύδερμους αρμόδιους (αν δεν μένουν κοντά)
Σύμφωνα με το άρθρο 75 Ι στοιχ.  γ΄ περ.1 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006) «Οι δημοτικές και οι κοινοτικές αρχές διευθύνουν και ρυθμίζουν όλες τις τοπικές υποθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.
 Η εξασφάλιση και διαρκής βελτίωση των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών στις πόλεις και τα χωριά όπως η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση συστημάτων ύδρευσης, αφαλάτωσης, τηλεθέρμανσης, έργων ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων, η δημιουργία χώρων πρασίνου, χώρων αναψυχής, πλατειών και λοιπών υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων. [..]»
Ας  δούμε λοιπόν κύριοι τι συμβαίνει στα Αντικύθηρα.

 Στην πρόσφατη φωτό της κεντρικής δεξαμενής στο εικονιζόμενο ξεκλείδωτο δωμάτιο του αντλιοστασίου θα βρείτε πολλά κλειδιά πάνω στην σωλήνα.
Εκείνο που δεν θα βρείτε είναι το σύστημα που διοχέτευε την σωστή ποσότητα χλωρίου στο δίκτυο, και ενώ υπάρχουν πολλά συμπράγκαλα  δεν υπάρχει ίχνος του απολυμαντικού που θα προστάτευε τους πολίτες (έστω και τρίτης διαλογής όπως θεωρούν τους
αντικυθήριους και επισκέπτες-τουρίστες) από τα κολοβακτηρίδια κι άλλα θανατηφόρες "βιταμίνες" ειδικά τις ευαίσθητες κατηγορίες ανθρώπων από σοβαρά προβλήματα υγείας.
Απευθυνόμενοι λοιπόν στον Δήμαρχο Κυθήρων και στον τοπικό πράκτορά του-ομοτράπεζο στην φωτό, ρωτούμε . Όταν ήρθε για μια βδομάδα τον περασμένο Αύγουστο για να κάνει Δημόσιες σχέσεις πληροφορήθηκε για τις σοβαρές ελλείψεις (σαν αυτήν) του νησιού η ήρθε  μόνο για -μαμ κακά και νάνι.
Γιατί το δεύτερο ειδικά σίγουρα επιδείνωσε την σκατο-κατάσταση.
Κι ακόμα δεν είδατε τα χειρότερα.
Απλώς τα περιγράψουμε απλά, ώστε να γίνουν κατανοητά από κάποιους low IQ που δυστυχώς επιλέχθηκαν να διαχειριστούν τις τύχες και τις ζωές αυτού του μαρτυρικού νησιού.
Σε λίγο θα δείτε τι νερό πίνουν-πλένονται-καθαρίζουν τις σαλάτες- και φυσικά μαγειρεύουν  οι ζώντες (ακόμα) στα Αντικύθηρα.
Αναγνώστες με ευαίσθητα στομάχια να απομακρυνθούν από τις οθόνες τους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου